Constelații Sistemice și Familiale

0729133999

Constelații Sistemice Familiale

Constelațiile sunt reprezentarea a tot ceea ce se află în inconștientul nostru, vizual.

Constelațiile Sistemice Familiale este o metodă de lucru terapeutic ce ne permite să ajungem în inconștientul nostru foarte profund. Sunt o scurtătură a regresiilor ( îmi place mie să spun, facilitand și sesiuni de regresii ) ce ne permit să aducem în lumina conștiinței noastre acele dinamici ce ne „blochează” să traim in armonie, echilbru, implinire, indiferent în ce aspect al vieții am vorbi: familial; relațional; profesional; finanicar; sănătate; timp liber; prieteni; evoluție personală.

Sunt o metodă de cunoaștere ce iți permite să lucrezi cu profunzimile inconștientului tău, cu sistemul tău întreg de părți cât și sistemul familial. Constelația este o așezare spațială a unor reprezentanți pentru membrii familiei tale cât și pentru părțile tale interne care au fost negate sau neglijate, deblocând emoțiile, amintirile și experiențele reprimate cu scopul de a le elibera și a-ți putea crea și trăi propriul destin.

Constelațiile se pot face atât individuale cât și de grup, cu ajutorul altor persoane participante la workshop sau cu ajutorul obiectelor.

Acestea pot fi posibile cu ajutorul câmpului morfogenetic, fiind un câmp subtil ( ezoteric ) prin care ființele vii comunică. Este o conexiune prin timp, din trecut până în prezent. Câmpul morfogenetic există în afata timpului și a spațiului.
Este câmpul unde se află toate informatille care au existat vreodată – Biblioteca Universală, Arhiva Akasha, Câmpul Cuantic, Câmpul Universal etc.

Constelații Sistemice și Familiale

Sunt o formă de terapie în care explorezi dinamica familială și relațională și sistemul tău intern de părți ( aspecte; emotii; simptome ). Astfel se produc transformări profunde în modul în care te raportezi la tine, la familia ta și la relațiile tale.

Iți oferă o viziune clară asupra legăturilor din familie și a influențelor trecutului tău asupra prezentului prin abordarea holistică, scot la iveală problemele ascunse sau neglijate într-o familie sau relație.

Constelații cu Umbra ta - Shadow Constellation

Umbra, este tot ceea ce noi reprimam, sau tot ceea ce noi negăm, ce nu
recunoaștem la noi înșine. Aspecte pe care noi nu le recunoaștem la noi înșine, nu
este neapărat ceva negativ, ceva ce este în inconștientul meu profund, ceva despre
care eu nu știu, ceva ce nu vreau să văd la mine însumi. Iar în momentul în care
ceva mă activează sau mă trigaruieste o proiectez pe alți oameni.

Munca în umbră implică intrarea în contact cu părțile din noi înșine care au fost negate sau neglijate, deblocând emoțiile, amintirile și experiențele reprimate. Munca în umbră poate fi o călătorie provocatoare, dar este, de asemenea, incredibil de eliberatoare și plină de satisfacții pe măsură ce învățăm mai multe despre noi înșine.

Poate fi văzută ca o modalitate de a ne confrunta și de a accepta toate aspectele noastre pentru a crește conștientizarea și înțelegerea de sine. Deși poate suna intimidant la început, integrarea umbrei poate duce la niveluri incredibile de creștere și dezvoltare personală.

Munca în umbră este o practică puternică care ne permite să ne aliniem cu adevăratul nostru sine prin conectarea cu părțile din noi înșine care sunt adesea ținute ascunse și ignorate. Prin integrarea umbrelor din noi, ne putem îndrepta către totalitate, echilibru și pace în toate domeniile vieții noastre.

Constelații reprezentând moartea

Pentru noi toți, moartea în sine aduce frică, spaimă, teama de a nu pierde persoana iubită și ne este foarte greu să acceptăm acest lucru, desi știm că moartea este doar o trecere a sufeltului nostru într-o altă dimensiune – este trezirea din acest vis numit realitatea.

Aceleași emoții ne copleșesc și când ne gândim la „moarteaunei relațiiunei iubiri; unui proiect, business – adică sfârșitul acelui aspect, lucru, relație pe care conștient nu îl doresc și totuși se întâmplă.

Din nou, constelațiile ne pot sprijini în a accepta „moartea” indiferent în ce context ar fi vorba, a transcede emoțiile copleșitoare ce vin odată cu aceasta.

Constelațiile ...

De aceea, poți folosi Constelaţiile ca intervenţie atunci când ești blocat și vrei să descoperi ce se întâmplă cu adevărat în profunzimea ființei tale, sunt o metodă terapeutică foarte eficientă prin care avem acces la o radiografie extrem de precisă a inconștientului personal.

Putem aduce aceste dinamici care rulează în inconștientul pe pilot automat, în plan conștient, având astfel ocazia să lucrăm cu ele și ne eliberam de poverile care nu ne aparțin și să ne trăim astfel propria viață și prorpiul destin.

Constelațiile familiale ne arată în primul rând , cât de prinși suntem ( încurcați ) în neamul din care facem parte.

Uneori ne simțițim superiori părinților sau pur și simplu mai buni decât și vrem să îi ajutăm peste puterile noastre astfel încât ajungem, în unele cazuri , să ne neglijăm familiile pe care le-am întemeiat că adulți.

Poate ne îmbolnăvim pentru că în mod simbolic să demonstrăm că ne aducem aminte de un membru al familiei exclus sau uitat care a suferit aceeași boală.

Alteori ne interzicem fericirea în cuplu sau succesul profesional exact ca mama, bunica sau unchiul pe care l-am îndrăgit în copilărie sau pe care nici măcar nu i-am cunoscut.

Însă, cu cât devenim mai conștienți și facem această muncă interioară ( continuă ) , viața chiar poate fi frumoasă!

 

Unele dintre consecințele respingerii părinților noștri includ:

 • Incapacitatea de a fi mulțumiți de viața noastră, indiferent de ceea ce facem.
 • Sentimentul de nesuport și singurătate.
 • Căutarea constantă a ceva în exterior (și dezamăgirea ulterioară față de acest lucru).
 • Depresie.
 • Lipsa stimei de sine, sentimentul de a nu fi demni, incapacitatea de a ne iubi așa cum suntem.
 • Lipsa forței de a naviga prin dificultățile care ne apar în cale.
 • Incapacitatea de a-ți manifesta proiectele.
 • Sentimentul de gol, un vid existențial în interior.
 • Comportamente adictive.
 • Relații nesatisfăcătoare (căutând subconștient ca partenerul să ne ofere ceea ce nu am primit de la părinți).
 • Sentimentul de deconectare de la viață, de la ceilalți.
 • Sentiment de insecuritate.
 • Dificultate în a avea încredere (în viață, în ceilalți).
 • Incapacitatea de a crea legături de lungă durată, hrănitoare și conectate cu ceilalți.

Un astfel de workshop este recomandat tuturor persoanelor care:

 • au conflicte în familie, probleme în viața sentimentală, probleme în rolul de părinte;
 • au dificultatea de a se regăsi, de a-și urma potențialul, vocația, etc;
 • vor să își lărgească orizonturile spirituale prin intermediul constelațiilor;
 • se simt blocate în viața lor; nu își găsesc liniștea și împlinirea interioară;
 • dificultăți în găsirea sau menținerea unei relații de cuplu sănătoase;
 • se luptă cu dependențe sau probleme de greutate;
 • vor să deblocheze dinamici inconștiente ce îi mențin într-un blocaj financiar;

Au existat evenimente tragice în generațiile anterioare și te întrebi dacă te influențează în vreun fel în viața ta prezentă?

Ai o problemă presantă în momentul de față și ai avea nevoie de puțină ghidare?

Te aștept la unul din evenimentele viitoare ce vor avea loc luna aceasta, după cum urmează:

Posibilitatea de a se lucra propria Constelație

Înscrieri la numărul de whatsapp (0729) 133 999
Contribuția dumneavoastră: 400 RON ( pentru a se lucra propria constelație )
150 RON, dacă iți dorești să vii ca reprezentant.

Suntem copiii parintilor nostri, dar suntem deopotriva si copiii Universului. Destinul exista fara sa fie responsabil pentru tot ce ni se intampla. Ni-l putem oare schimba? Si cat de puternic este liberul arbitru? Sa ne descoperim pe noi insine inseamna sa fim mai constienti si sa punem intrebarile potrivite, facand apel la cea mai ascunsa si mai subtila, cea mai profunda parte a fiintei noastre. Doar asa incercarile prin care trecem se transforma in lumina care sa ne calauzeasca.

Ioana Serban
Hipnoterapeut, Facilitator Constelatii sistemice familiale