Contact
Daca ai intrebari sau ai nevoie de informatii pe care nu le-ai gasit pe aceasta pagina, te invitam sa ne contactezi, o sa te ajutam cu mare placere.
- Telefon: 0729133999
- Orar: 09:00 - 17:00
- contact@terapeutioanaserban.ro
Hipnoza reprezintă un instrument validat științific relativ puțin înțeles de public și de multe ori subestimat. Este o stare modificată de conștiință, asemănătoare cu relaxarea sau cu stările meditative specifice unor culturi orientale. O persoana care se afla într-o stare de hipnoza, este conștienta, în total control, deci într-o stare naturala și inofensiva, și poate să iasă din hipnoza când dorește.
Zilnic experimentam diferite niveluri de hipnoza: când visam cu ochii deschiși, când meditam, când conducem, înainte de a adormi, chiar și dimineața înaintea stării de veghe etc.
Hipnoza este o metoda excelentă prin care oamenii își pot accesa potențialul interior, pentru a se cunoaște cu adevărat pe Sine și să obțină transformări pozitive în viața lor! În starea de hipnoză, mintea subconștientă devine receptivă la sugestii, mintea conștientă este într-o stare mai tăcută de funcționare,devine un observator iar corpul fizic poate fi relaxat.
Hipnoza implică evitarea factorului critic al minții conștiente, focalizarea atenţiei și acceptarea sugestiilor.În starea de hipnoză se poate intra fie de unul singur, proces care se numește auto hipnoză, fie cu ajutorul unei persoane specializate în arta hipnozei: un hipnoterapeut sau hipnotist.În timpul hipnozei, creierul ajunge în stările alfa, theta, delta și în stare REM.
Există diferite niveluri de adâncime ale stării de hipnoză. Unii oameni intră foarte adânc în hipnoză, iar alții intră mai superficial. Majoritatea oamenilor experimentează o stare de hipnoză între aceste două extreme. În general, în timpul hipnozei, persoana își menține controlul și este prezentă conștient la ceea ce are loc in timpul ședinței.
Vindecarea prin stare de „transă” (sau o stare alterată de conștientizare) este printre cele mai vechi fenomene cunoscute de om și se găsește, într-o formă sau alta, în aproape fiecare cultură din lume.
Deși astfel de stări modificate sunt cunoscute de mii de ani, termenul „hipnoză” (din grecescul „hypnos”, care înseamnă „somn”) a fost inventat abia în jurul anului 1840 de Dr. James Braid, un medic scoțian, și rămâne ceva mai puțin decât descrierea exactă a experienței, deoarece starea hipnotică nu este, în cele mai multe privințe, nimic ca somnul!
La nivelul nostru actual de cunoștințe, fenomenul hipnozei nu poate fi definit în mod concludent, dar poate că o definiție interimară rezonabilă ar putea fi aceea: Hipnoza este o stare de spirit, îmbunătățită de (deși nu exclusiv) relaxare mentală și fizică, în care subconștientul nostru este capabil pentru a comunica cu mintea noastră conștientă. Poate fi mai bine să definim „hipnoza” prin ceea ce face, mai degrabă decât prin ceea ce este și, în acest sens, este acceptată pe scară largă ca cea mai excelentă metodă prin care ne putem accesa potențialul interior. Starea de spirit la care se face referire poate fi produsă fie de sine, fără ajutor (autohipnoză), fie cu ajutorul altei persoane. Dacă această altă persoană este un profesionist calificat, care utilizează starea de spirit rezultată pentru a încuraja schimbarea benefică, procesul este denumit „hipnoterapie”.
Hipnoterapia reprezinta terapia cu ajutorul Hipnozei, folosirea, în starea de hipnoză, a diverselor tehnici și modalități de vindecare alternativă cum ar fi:
-tehnici de vizualizare,
-imageria dirijată, ghidată și cea interactivă
-tehnica de relaxare progresivă,
-terapia de sugestii pozitive
-tehnici folosite în programarea neuro-lingvistică (NLP),
-regresia de vârstă,
-progresia de vârstă,
-tehnica de eliberare emoțională (EFT),
-terapia părților
-terapia liniei timpului, etc.
In hipnoterapia spirituală se folosesc:
– terapia de regresie în vieți anterioare și analiza regresiei ( explorarea nivelului de existență subconștient),
– terapia de regresie în viața dintre vieți (explorarea nivelului de existență supraconștient),
– tehnica de canalizare a înțelepciunii universale/nivelului supraconștient de gândire (channeling)
– progresia în vieți viitoare,
– terapia cu îngeri, etc.
În hipnoterapia medicală, în plus față de tehnicile de mai sus se folosesc:
– imageria dirijată, ghidată și imageria interactivă pentru vindecare
-terapia de sugestii pentru vindecare
-vindecarea supraconștientă:
-curățirea și refacerea câmpului energetic al corpului
-tehnica unității în conștiință
-tehnica de vindecare emoțională
De menționat că există diferență între un Hipnotizator și Hipnoterapeut. Hipnotizatorul ajută clientul cu ajutorul unor sugestii – adeseori aceștia urmează doar un program de pregătire scurt, în timp ce un Hipnoterapeut urmează un program adecvat cu certificări aferente – aplicarea și cunoașterea mai multor tehnici în beneficiul clientului.
Hipnoterapia este distinctă prin faptul că încearcă să se adreseze minții subconștiente a clientului. În practică, hipnoterapeutul cere adesea (dar nu exclusiv) clientului să fie într-o stare relaxată, deseori folosește puterea propriei imaginații a clientului și poate utiliza o gamă largă de tehnici de la povestirea, metafora sau simbolismul (judecate a fi semnificative). clientului individual) la utilizarea sugestiilor directe pentru schimbare benefică.
Tehnicile analitice pot fi, de asemenea, folosite în încercarea de a descoperi probleme despre care se consideră că se află în trecutul unui client (denumită „acolo și apoi”) sau terapia se poate concentra mai mult pe viața curentă a clientului și pe problemele prezente (denumită „aici”. si acum’). În general, este considerat util dacă clientul este motivat personal să se schimbe (în loc să se bazeze doar pe eforturile terapeutului), deși credința în posibilitatea unei schimbări benefice poate fi un punct de plecare suficient.
Cine poate fi hipnotizat?
Răspunsul la această întrebare este, fără îndoială, „practic toată lumea”.
Această afirmație trebuie, totuși, să fie calificată prin observația că unele persoane sunt mai ușor hipnotizabile decât altele și că va depinde, de asemenea, de dorința cuiva de a fi hipnotizat la momentul respectiv. Această disponibilitate va depinde în sine de o serie de factori, dintre care nu în ultimul rând va fi puterea nevoii particulare a persoanei și încrederea și încrederea acesteia în terapeutul în cauză.
Un corolar al acestei întrebări este „Ce nivel de transă este necesar pentru a obține un rezultat benefic?” Deși există în continuare unele dezacorduri cu privire la răspuns, majoritatea cercetătorilor sunt de acord că nivelul real (sau profunzimea) de transă experimentat nu are legătură cu rezultate benefice care ar putea fi obținute.
În practică, aceasta înseamnă că, chiar și atunci când o persoană simte că nu a fost hipnotizată, având timp (și acesta este un factor foarte important), rezultatul dorit al terapiei s-ar putea încă materializa. Această chestiune de timp este deosebit de importantă în societatea noastră actuală, care, în multe privințe, a fost forțată să creadă că satisfacerea oricărei dorințe ar trebui să fie instantanee.
Hipnoterapia poate fi extraordinar de eficientă, dar nu este magie. Cu toate acestea, dacă sunt prezente ingredientele potrivite, dacă timpul este potrivit și dacă poate fi găsit un practician potrivit cu care clientul este dispus să lucreze, atunci toate obiectivele lor (realiste) sunt realizabile.
O sedinta individuala de Hipnoza poate dura intre 75 si 90 de minute.
Numărul total al ședințelor de hipnoză necesar pentru un demers terapeutic de succes variază intre 3 și 12 ședințe, în funcție de următoarele aspecte:
Pentru aceste detalii puteti trimite email la adresa contact@terapeutioanaserban.ro sau la numarul de whatsapp / telefon 0729133999 .
Capacitatea înnăscută de vindecare a propriului nostru corp este cea care poate fi stimulată de Hipnoterapie. În consecință, lista de probleme care pot fi susceptibile de hipnoterapie este mult prea lungă și variată pentru a fi catalogată, dar include cu siguranță
managementul greutății (obezitate, anorexie, bulimie)
renunțarea la fumat
reducerea stresului
managementul durerii
managementul furiei
creșterea capacității sistemului imunitar de a lupta împotriva bolilor
depășirea alergiilor
rezolvarea unor cazuri de infertilitate
suport în tratamentul cancerului
rezolvarea insomniei și coșmarurilor
depășirea gândirii negative asociată cu depresia și gândurile de suicid
depășirea anxietății și a atacurilor de panică
depășirea durerilor de cap și migrenelor
depășirea deficienței de atenție (ADD)
depășirea tulburărilor obsesiv-compulsive (TOC)
pregătirea pentru o intervenție chirurgicală
recuperare postoperatorie pentru accelerarea vindecarii
vindecarea din infecții
vindecarea sindromului de colon iritativ
depășirea sindromului de oboseală cronică
depășirea temerilor și fobiilor (teama de zbor cu aparate de zbor, teama de înalțimi, teama de apă, frica de paianjeni, etc.)
depășirea viciilor (alcool, droguri, jocuri de noroc, etc)
vindecarea afecțiunilor pielii
depășirea obiceiului de roadere a unghiilor
pentru depășirea durerii la naștere/ nașterea prin hipnoză
hipnoza ca anestezia pentru procedurile chirurgicale
Hipnoterapia poate fi utilizată și pentru dezvoltare/creșterea personală:
depășirea gândirii negative, compulsive
îmbunătățirea încrederii în sine, a stimei de sine, pentru eliminarea criticismului și pentru iubirea necondiționată de sine
depășirea temerii de a vorbi în public și a tracului
depășirea temerii de examinare
depășirea auto-sabotajului
depășirea dezordinii
depășirea amânării constante
îmbunătățirea concentrării și a memoriei
îmbunătățirea creativității
îmbunătățirea studiului
îmbunătățirea obiceiuri de muncă și a performanței la locul de muncă
îmbunătățirea relațiilor cu oamenii
managementul timpului
atingerea obiectivelor dorite
îmbunătățirea performanței sportive
îmbunătățirea performanței artistice
pentru explorarea universului subconștient și alinierea cu gândirea de la nivelul supraconștient, pentru descoperirea de sine și creșterea spirituală
Hipnoza a fost recunoscută oficial de către asociația medicală britanică încă din 1955 și de către asociația medicală americană încă din 1958 ca o abordare legitimă și în siguranță a problemelor medicale și psihologice. De asemenea, asociația psihiatrică americană și institutul national american de sănătate au recunoscut hipnoza ca fiind o abordare terapeutică viabilă. Folosirea hipnozei este recunoscută, ca terapie complementară, în tratamentul afecțiunilor medicale și psihologice.
Dovezi ale folosirii hipnozei pentru vindecare pot fi gasite inca din anul 3000 I.E.N , pe vremea egiptului antic.In era medievala, Geronimo Cardano, care a trait intre anii 1501 si 1576, matematician italian care a practicat si a scris despre autohipnoza.
Era mesmeriana, renumitul doctor Franz Anton Mesmer , care a trait intre anii 1734 si 1815, a fost un medic vienez care a folosit asa numitul ” MAGNETISM ANIMAL ” ca sa vindece oamenii.Revennd in era moderna doctor John G. Watkins , un psiholog american care a trait intre anii 1913 si 2012 , a descris succesul sau in Hipnoza pentru vindecarea traumelor de razboi in cartile sale, care au reuscitat interesul pentru hipnoza.
Dr Milton Erickson, un medic psihiatric american care a trait intre anii 1902 si 1980, este considerat parintele hipnozei moderne.Sunt peste 12000 de studii stiintifice efectuate, inca din anii 1950 care dovedesc beneficiile valoroase ale hipnozei si hipnoterapiei, inclusiv de catre Universitatea Harvard, Institute of Cognitive Neuroscience, University College din Londra si multe altele.
Autohipnoza poate avea un efectiv extrem de benefic asupra unei game de rezultate a sanatii fizice si mental e – Cele mai recente studii legate de autohipnoza:
Efectul antrenamentului de autohipnoza asupra anxietatii si deprsiei: un studiu controlat 2017 – acest studiu a constat ca autohipnoza ajuta la reducerea simptomelor de anxietate si depresie si la cresterea stimei de sine si satisfactia de viata.
Analgezie hipnotica pentru managementul durerii acute: o revizuire sistematica 2018 – a constatat ca autohipnoza poate reduce in mod eficient nivelul durerii acute, in special in mediile medicale.
Efectele autohipnozei in tratarea insomniei: un studiu controlat 2019 – a constatat ca autohipnoza poate imbunatati calitatea somnului, poate reduce tulburarile de somn si poate creste functionarea in timpul zilei la persoanele cu insomnie.
Autohipnoza pentru tulburarile legate de consmul de substante: o revizuire sistematica si meta-analiza 2021 – a constatat ca autohipnoza poate fi o interventie eficienta pentru persoanele cu tulburari legate de consumul de substante, a simptomelor psihologice si a functionarii generale.
Efectul autohipnozei asupra stresului si epuizarii: un studiu controlat 2021 – a constatat ca autohipnoza poate reduce stresul si simptomele de epuizare si poate imbunatati starea generale de bine la persoanele cu un nivel de stres ridicat.
Dupa ce este indusa starea de hipnoza, mintea constienta devine tacuta– un observator, iar mintea ta subconstienta devine mai receptiva la sugestiile primite , in urma hipnoanalizei facute in prima parte a sedintei de hipnoza, in functie de obiectivul dumneavoastra.
Pentru majoritatea scopurilor, hipnoza profunda nu este necesara.Sau mai bine spus, nu facem din hipnoza un obiectiv in a adormi. Clientul este treaz si constient de tot ce se intampla, nu isi pierde memoria dar este foarte relaxat ( atingem alte unde cerebrale mai profunde decat cea in care ne afla in viata de zi cu zi ). Exista cazuri cand relaxarea profunda poate duce la somn, iar acela este singurul caz in care persoana sa nu mai fie constienta, adoarme.
Oamenii sunt uneori îngrijorați că vor „pierde controlul” în hipnoză. Cu toate acestea, consensul general indică faptul că, indiferent de cât de adânc ar putea oamenii să meargă în hipnoză și oricât de pasivi ar părea ei, ei rămân de fapt în controlul deplin al situației.
Ei sunt pe deplin capabili să vorbească dacă doresc (sau nu, după caz) și pot să se ridice și să părăsească camera în orice moment. Nici o persoană hipnotizată nu poate fi obligată să facă ceva împotriva judecății sale etice sau morale obișnuite sau a credinței religioase. Este probabil ca noțiunea de pierdere a controlului să provină din concepția greșită a celor mai mulți oameni despre hipnoza de scenă, în care participanții sunt aparent obligați să efectueze tot felul de acte (de obicei prostii).
Cu toate acestea, cititorul ar trebui să fie conștient de faptul că participarea la un act scenic este un proces în întregime voluntar (deci „permisiunea” este deja acordată hipnotizatorului) și că nu poate exista un astfel de voluntar care să nu știe exact pentru ce se lasă. !
In timpul unei sedinte, persoana hipnotizata este constienta si astfel nu poate face sau spune nimic impotriva vointei sale.
Majoritatea persoanelor nu pot face diferenta intre starea de hipnoza si starea de veghe. Unele persoane se pot simti foarte relaxati si usori,corpul devine nemișcat, inert, reducându-se sau lipsind dorința de mișcare, uneori se simt discrete mișcări bruște (ca niște zvâcniri) ale diverselor părți ale corpului, senzația de levitație, sau de adâncire, sau de cădere în gol, sau senzația de plutire sau de a zbura, senzația de extindere din corp, de obicei senzația de căldură plăcută, uneori răcoare, senzația de furnicături sau senzația plăcută de energie care trece prin corp, inabilitatea de a simți limitele corpului, sau chiar senzația că nu își mai simt corpul, lacrimi, de obicei de bucurie, de redescoperire de sine, senzația de a se afla în două locuri în același timp (pe canapea, dar în același timp și parte din experiențele care îi sunt prezentate de eul superior/supraconștient), viziuni de lumină de diverse culori, senzația de a vedea și percepe cum se vede sau se percepe în visele lucide (visele în care persoana este conștientă că visează),mișcarea rapidă a ochilor pe sub pleoape (mișcarea ochilor arată că pacientul este în starea REM- în hipnoză) – altii au o usoara stare de somnolenta.
Ceea ce observa insa este o schimbare inexplicabila in mai bine in comportamentul si modul lor de gandire si a actiunilor sale.
Este o metoda de inducere a starii hipnotice cu ajutorul imageriei dirijate, care sa se potriveasca cu nevoile si personalitatea clientului. In cadrul inductiei, specialistul in hipnoza te ghideaza prin indicatii atent formulate, in urma carora intri intr-o stare de relaxare profunda si de atentie concentrata concomitent.
Da, aceste sedinte se pot desfasura si online fara a afecta in vreun fel eficienta terapiei. Din nou, timpul și spațiul este doar al minții! 🙂
Această terapie se bazează pe conceptul că conștiință supraviețuiește morții fizice ( dovedit si stiintific ), și al principiului conform căruia afecțiunea sau tulburarea fară cauza sau explicație în viață curentă, reflectă un conflict interior, pe care îl porți la un nivel mai profund al ființei tale.
Regresia este o tehnică, o metodă ( terapie ) prin care aducem informații de la nivel Supraconstient la nivel de conștient – adică de a transforma o memorie implicita în memorie explicita, pentru că ele fac parte din “sistemul nostru de operare” din felul nostru de a fi.
În procesul de Regresie ne folosim de fizica cuantică și de ceea ce probabil mulți dintre voi ați auzit, și anume că timpul este non-linear. Timpul linear există doar aici în lumea fizică.
Regresia hipnotică a devenit populară pe măsură ce psihologia a început să îmbrățișeze convingerea că trecutul e principală cauză a tulburărilor din viața oamenilor.
Tehnica ce stă la baza acestei terapii prin regresie este hipnoza. Aceasta poate fi :
Este o tehnică utilizată pentru a descoperi evenimente care sunt uitate la nivel conștient, sau nu (din viata actuala ) cât și perioada intrauterină, în care s-a demonstrat științific că are un impact foarte mare asupra emoțiilor, sentimentelor noastre ( în funcție de ceea ce a experimentat mama în timpul sarcinii )– cu scopul de a rezolva traume din trecut, a vedea și a reeticheta acele evenimente într-o manieră pozitivă – schimbarea percepției, implicit emotia – adica la schimbarea viitorului dvs.
Este o abordare care utilizează legătură cu nivelurile superioare de conștiință, prin intermediul hipnozei, cu scopul de a identifica cauza – „rădăcina” , problemelor de viață și sănătate din viață actuală.
Folosita pentru a descoperi experiente nevindecate din vietile trecute cu scopul de a rezolva provocarile din viata actuala. Practic ajungem la identificarea radacinilor problemelor ce se reflecta in viata actuala chiar si cele de sanatate.
Identificam cauza prin accesarea acelor evenimente si inlaturam sentimentele negative asociate cu acestea ( schimbam perceptia – re-etichetam situatia respectiva intr-un mod pozitiv – extragem lectiile care le-am avut de invatat din acel eveniment )
Pot fi accesate si vieti frumoase, tocmai cu scopul de a invata acele sentimente pozitive si de a le perpetua in viata actuala. Sentimente care posibil pana acum sa nu le fi simtit, sa ni le reamintim si sa le dam viata din nou sau chiar abilitati, talente pe care le avem ca si constiinta – le-am dobandit in alte vieti, ne apartin.
Cu alte cuvinte, poți accesa o viață sau mai multe care să prezinte soluția problemelor tale actuale.
In timpul regresiei intr-o viata anterioara, ambele niveluri de constientizare sunt active, mintea constienta fiind un observator al experientei din trecut, fiind capabila sa compare acea experienta cu viata actuala. ( practic ne folosim de ea )
Claritatea si multitudinea detaliilor depind de cat de profund se conecteaza clientul cu viata anterioara pe care o acceseaza prin regresie si cat de mult isi inhiba aspectul critic al mintii constiente.
Ne folosim de Fizica Cuantica!
Mai sunt si acei oameni cu abilitati foarte frumoase, de a se conecta profund cu nivelurile superioare de constiinta ( care in momentul cand revin la starea de constient, nu-si mai amintesc nimic din regresia respectiva – un exemplu foarte bun de astfel de persoana, puteti regasi si in cartea Acasa la Arborele Vietii scrisa de Dr Elena Gabor ) practic acea persoana devine un canal pur pentru energia divina.
Adică din acel moment în care sufletul părăsește corpul nostru fizic până la reîntoarcerea în Lumină, precum și explorarea dincolo de Lumină a Realității Ultime, chiar și reunirea cu Energia Chi – până în momentul în care sufletul revine din nou la întrupare.
Terapia prin Regresie poate ajuta la rezolvarea oricăror tipuri de probleme de sănătate și de viață, cum ar fi:
temeri ;fobii; anxietate; depresie; dureri; astm stresul; cazuri de infertilitate; eliminarea excesului de greutate; adictii și multe altele
Este un proces de invatare atat pentru mintea constienta cat si pentru subconstient, care accelereaza procesul de vindecare, ofera o perspectiva pozitiva asupra vietii si duce la o crestere spirituala.
Invatam sa practicam iubirea neconditionata, sa alegem si sa ne orientam catre lectiile pe care le extragem din evenimentele respective, ne orientam doar pe partea pozitiva a fiecarei situatii ( invatam constientul cat si subconstientul sa vada totul dintr-o perspectiva pozitiva ) bunatate, iertarea, compasiune.
Ajuta la elevarea atat a sufetului cat si a aspectului uman.
… și foarte important, ajută oamenii să-și îmbunătățească conștientizarea de Sine, legătură cu nivelurile superioare ale conștiinței lor, ajută la creșterea spirituală, că oamenii sunt ființe mult mai puternice și complexe decât își dau seama, și la conștientizarea faptului că moartea nu există – este doar a corpului fizic. ( puteti citi mai multe si la sectiunea Solutii pentru tine! – de pe pagina mea )
Înainte de toate, vom stabili scopul/intenția pentru care tu dorești să accesezi o viață anterioara/paralelă.
Apoi, vă avea loc consilierea prehipnotica și explicații privind procesul de regresie în vieți anterioare.
Exercițiu înainte pentru a înțelege și practica cum te percepi în starea de hipnoză.
Că apoi, începem ghidarea ta de către mine, cu ajutorul hipnozei prin relaxarea corpului și a minții ( folosind lumina pentru protecție ) până în momentul în care accesezi o viață/vieți anterioare.
Dovezi de cercetare de calitate privind eficacitatea hipnoterapiei ca intervenție viabilă în diferite condiții de sănătate:
Hipnoterapia: o reevaluare
http://www.stresscards.com/hypnotherapy_reappraisal.php
Studiul identifică zone ale creierului modificate în timpul transelor hipnotice
Alte dovezi ale eficienței hipnoterapiei:
https://www.verywellhealth.com/mind-body-fibromyalgia-treatments-715647
http://www.triroc.com/sunnen/topics/medap.htm
http://www.triroc.com/sunnen/topics/hypnohosp.htm
https://www.webmd.com/anxiety-panic/guide/understanding-panic-attack-treatment
https://www.diabetesselfmanagement.com/diabetes-resources/definitions/hypnotherapy/
Daca ai intrebari sau ai nevoie de informatii pe care nu le-ai gasit pe aceasta pagina, te invitam sa ne contactezi, o sa te ajutam cu mare placere.