Cunoaște-ți UMBRA că să te cunoști pe tine

Ceea ce nu accepți nu te lasă să trăiești!

Integrarea muncii în umbră este o parte a unei lucrări în umbră și a unei practici spirituale care ne permite să explorăm profunzimile inconștientului nostru și să ne confruntăm cu sinele nostru interior. Integrarea muncii din umbră este un proces important pentru a deveni un individ întreg, conștient de sine. Integrarea umbrei ne ajută să înțelegem cine suntem cu adevărat și cum să trăim în mod autentic. 

Munca în umbră implică intrarea în contact cu părțile din noi înșine care au fost negate sau neglijate, deblocând emoțiile, amintirile și experiențele reprimate. Munca în umbră poate fi o călătorie provocatoare, dar este, de asemenea, incredibil de eliberatoare și plină de satisfacții pe măsură ce învățăm mai multe despre noi înșine.

Poate fi văzută ca o modalitate de a ne confrunta și de a accepta toate aspectele noastre pentru a crește conștientizarea și înțelegerea de sine. Deși poate suna intimidant la început, integrarea umbrei poate duce la niveluri incredibile de creștere și dezvoltare personală.

Munca în umbră este o practică puternică care ne permite să ne aliniem cu adevăratul nostru Sine prin conectarea cu părțile din noi înșine care sunt adesea ținute ascunse și ignorate. Prin integrarea umbrelor din noi, ne putem îndrepta către totalitate, echilibru și pace în toate domeniile vieții noastre.

Majoritatea dintre noi am pornit pe cărarea evoluţiei personale, deoarece, la un moment dat, greutatea durerii devine prea mare ca să o mai putem suporta. In aceasta calatorie majoritatea dintre noi omitem exact acele părţi din noi înşine pe care am încercat să le ascundem sau să le negăm. Acele aspecte întunecate despre care noi credem că sunt de neacceptat de către familiile noastre, de prieteni şi – cel mai important dintre toate – de către noi înşine. 

Este ceea ce psihologul Carl Jung a numit umbra. Umbra este băgată adânc în conştiinţa noastră, ascunsă de noi înşine şi de alţii. Mesajul pe care-l căpătăm din acest loc ascuns e simplu: ceva nu este în regulă cu mine. Nu e bine ce se întâmplă. Nu sunt demn de a fi iubit. Nu merit nimic. Nu sunt vrednic.

 Ne abţinem din răsputeri să privim într-acolo, de frică de a nu descoperi pe cineva cu care nu putem convieţui. Ne este frică de noi înşine.  Mulţi dintre noi suntem atât de orbiţi, încât nu mai putem vedea frica decât ca pe o reflecţie. O proiectăm asupra lumii, asupra familiilor noastre, asupra prietenilor şi asupra străinilor. Frica noastră este atât de profundă, încât singurul mod prin care putem să luăm legătură cu ea este fie prin a o ascunde, fie prin a o nega. 

Ne spunem nouă înşine că totul este în regulă şi că lucrurile vor sta din ce în ce mai bine. Ne punem ochelari negri pe ochi şi dopuri în urechi, pentru a păstra în viaţă poveştile pe care le-am creat.  În loc de a încerca să ne inhibăm umbrele, trebuie să dăm pe faţă, să ne asumăm şi să acceptăm chiar acele lucruri pe care ne este cel mai frică să le privim în faţă. Prin „a asuma”, înţeleg a recunoaşte că o calitate îţi aparţine. „Umbra este cea care deţine cheia problemei”. 

Acest MASTERCLASS este susținut de:
Ioana Șerban - Terapeut

Călătoria mea a pornit în urmă cu mai mulți ani, când în urma unui divorț, împreună cu doi copii a trebuit să-mi rescriu paginile în povestea vieții mele. 

Astfel, mi-am regăsit propriul scop și misiune, și din propria-mi Renaștere, am ales să sprijin și să ghidez și alți oameni pentru a nu mai fi victimă în propria lor viață și a-și descoperi Maestria.

Am urmat mai multe formări în acest sens atât pentru Europa cât și America:

Facilitator de Constelații Sistemice si Familiale
Certificare în Hipnoză și Hipnoterapie ( pentru dezvoltare personală; medicală; spirituală )
Certificare de practicant Meditație Ghidată
Certificare în terapie de Regresie în Vieți Anterioare
Certificare în terapiade Regresie în Viața Dincolo de Vieți
Facilitator ThetaHealing ( Bază; Avansat; Digdepeer; Tu și Relația ta de Cuplu )
Curs Consilier pentru Dezvoltare Personală
Curs Formator

 

Calea spre iluminare include nu numai cautarea divinului, ci si acceptarea totala a umbrei noastre.
Deepak Chopra

Participarea este în mod Gratuit alaturandu-te comunității de pe whatsapp

×
×

Cart